Citytrip Hamburg

Ik heb mezelf op een citytrip naar Hamburg getrakteerd. Altijd fijn, hoewel. Wat doe je in een stad als het 37° is? Juist, dan zoek je verkoeling in het museum. En Hamburg heeft daar een paar fraaie exemplaren van. Ik bezocht het Museum für Kunst und Gewerbe, wat vrij vertaald bij ons het Museum voor toegepaste kunst zou zijn en de Hamburger Kunsthalle.

Tattoo Museum Kunst Gewerbe Hamburg

Museum für Kunst und Gewerbe
Los van een fijne vaste collectie voor de designliefhebber hebben ze op dit moment in het MK&G o.a. de tentoonstelling Tattoo en Fast Fashion. Beide een absolute aanrader. Tattoo is een zeer gevarieerde tentoonstelling met fotografisch werk, schilderijen en sculpturen maar ook video clips, audio-installaties en… getatoeëerde huid op sterk water. Met deze tentoonstelling blikt het MK&G ook terug op de rijke geschiedenis van de Hamburgse tattoo-scene, die haar oorsprong heeft in het havenmilieu van de late 19de eeuw. Verwacht getatoeëerde varkens en Playmobil mannetjes maar ook boeiende video’s waarin mensen het verhaal achter hun tattoo delen.

Tattoo Museum Kunst Gewerbe Hamburg

Hamburger Kunsthalle
Hoewel deels onder constructie, is er nog genoeg te zien in de Hamburger Kunsthalle. Maar liefst zes eeuwen kunst zijn vertegenwoordigd in de huidige tentoonstelling Spot On. Van schilderijen uit de Hollandse Gouden Eeuw, werken van expressionistische kunstenaarscollectieven als Der Blaue Reiter tot Pop Art zijn tentoongesteld. Bekijk ook vooral de fotografietentoonstelling WHEN THERE IS HOPE waarin diverse kunstenaars het principe van hoop verbeelden rondom thema’s als emigratie en identiteit. Nog tijd over, of in mijn geval nog niet genoeg afgekoeld? Pak dan ook nog even de meesterwerken uit de collectie van Arthur en Hedy Hahnloser-Bühler mee: Cézanne, Van Gogh, Bonnard en Manguin. Ga dat zien!

MK&G
Tattoo > 6 september 2015
Fast Fashion > 25 oktober 2015

Hamburger Kunsthalle
When There is Hope > 13 september 2015
Enchanted Time > 16 augustus 2015
Spot On > 17 januari 2016

Veel plezier in Hamburg!Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.