Silvia

Het is Kinderboekenweek en ik kan geen beter moment bedenken om jullie iets te vertellen over Silvia. Ik ben onlangs verhuisd. Dat betekende in mijn geval veel opruimen. Het betekende ook dat niet alle ‘huisdieren’ mee naar het nieuwe adres konden. Voor Silvia moest een nieuw huis worden gevonden. Die was gelukkig snel gevonden. Maar ja, voordat je op de jeugdafdeling van de bieb mag wonen, moet je wel eerst solliciteren. Silvia’s motivatie om van de OBA haar nieuwe thuis te maken lees je hieronder.

Ik vrees het ergste

(…) ‘Mijn baas gaat nu alweer verhuizen en ik vrees het ergste. Hij gaat namelijk kleiner wonen en ik ben bang dat ik weer in een of andere kelderbox verdwijn. Ik verdien beter. Kleurrijk en goedlachs als ik ben zoek ik een plek waar ik niemand tot last ben, sterker nog, waar mensen het fijn vinden om me te zien. Liefst voor langere tijd. En nu dacht ik, de bieb gaat voorlopig niet verhuizen, toch? En omdat ik zelf van papier ben gemaakt, leek me de bieb wel een geslaagde plek voor een long stay.’

Silvia's travels | Whiteboxliving
Silvia's travels | Whiteboxliving
Silvia's travels | Whiteboxliving
Silvia's travels | Whiteboxliving

Goed nieuws

De bieb reageerde positief op het verzoek van Silvia en haar reis kon beginnen. Het was nog even spannend om die eerste stap over de drempel te zetten op weg naar een nieuw huis. Maar na het trotseren van donkere stegen en immense waterpartijen kwam haar nieuwe thuis dan eindelijk in zicht. Kijk haar stralen! Het ga je goed Silvia.

Fijne week!Eén reactie op “Silvia”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.