De Bijbel in 1001 blokjes

De Bijbel in 1001 blokjes
De Bijbel in 1001 blokjes | By Brendan Powell SmithDe Bijbel in 1001 blokjes | By Brendan Powell Smith

De Bijbel in 1001 blokjes | By Brendan Powell Smith

Hij is er: de Nederlandse vertaling van de Bijbel in 1001 blokjes. Hoewel ik geen LEGO®- of religieus fanaat ben maar wel een liefhebber van Deens design, moet ik dit wonderlijke stripverhaal toch even onder je aandacht brengen. Het is simpelweg geniaal wat auteur Brendan Powell Smith met behulp van LEGO® heeft gedaan.

Nieuwe testament

Smith heeft zich met LEGO® uitgeleefd op het Nieuwe Testament. En met verve! Wired.com omschrijft het zo: “Zelfs als je niet overdreven religieus bent, is het bijna onmogelijk om het vakmanschap en de kunst op deze pagina’s niet te waarderen.” Ik bedoel maar. Bladerend door het boek ga je ongetwijfeld glimlachen en toegeven dat het knap gedaan is, geloof me! Het wachten is nu op de Nederlandse vertaling van het oude testament in LEGO®. Maar hieronder alvast een voorproefje van Adam en Eva.

Feiten over LEGO

Tot slot nog een paar leuke feiten over LEGO® die je wellicht nog niet wist: In 1949 kwamen de steentjes van LEGO® voor het eerst op de markt. De naam is afgeleid van de Deense woorden ‘Leg godt’, wat ‘speel goed’ betekent. Op dit moment zijn er 4 miljard LEGO-poppetjes op de wereld. De verwachting is dat er over vijf jaar meer LEGO-poppetjes op de aarde zijn dan mensen. 2016 is het jaar dat drie LEGO-poppetjes bij de planeet Jupiter aankomen. NASA lanceerde in 2011 de Atlas V-raket die naast de ruimtesonde Juno ook drie van aluminium gemaakte LEGO-poppetjes vervoerd.

Adam and Eve by Brendan Powell Smith

Fijn weekend alvast!

Bron: Catawiki Magazine, Plateau en www.thebrickbible.comGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.