Scandinavische makelaars: bron van inspiratie

Websites van makelaars in Scandinavië zijn een goede bron voor inspiratie en beeldmateriaal van interieurs. En wat mij betreft een schoolvoorbeeld van hoe je je huis het best verkoopt. Ik pin me dan ook suf. Tuurlijk, wij hebben ook ons huis opgeruimd voordat de fotograaf langskwam, hoewel dat voor sommige mensen nog steeds niet vanzelfsprekend is. Je wilt je huis verkopen, dus weg met die TV, enorme boxen, en prullaria. Groothoeklens erop en klaar. Hoewel… voor onze fotograaf was het niet genoeg. Terloops plaatste ze een natte douchefles op mijn teakhouten ladekastje omdat ie het beeld in de badkamer verstoorde, excuseer. Met tot gevolg een watervlek op mijn geliefde vintage meubel. Grrrr.

House for sale in Göteborg via AlvhemHouse for sale in Göteborg via AlvhemHouse for sale in Göteborg via AlvhemHouse for sale in Göteborg via Alvhem
House for sale in Göteborg via Alvhem
House for sale in Göteborg via Alvhem

Verkoopklaar

Terug naar bovenstaande beelden, in dit geval afkomstig van een Zweedse makelaardij, die verkoopfoto’s naar een ander level heeft getild. Nederland kent ook stylistes die je huis verkoopklaar maken en ik wil hierbij niets afdoen aan hun werk maar op de een of andere manier lijken de verkoopbare ruimtes in Zweden toch net even aantrekkelijker. Ik zal er geen theorieën op los laten waarom dat zo is. Hoogst waarschijnlijk heb ik na het kijken (door een roze bril) van talloze Scandinavische crimiseries een heimelijke dwang ontwikkeld om terug te keren naar Scandinavië.

Zweeds appartement

Hierboven een impressie van een appartement in de wijk Inom Vallgraven. Een kleine wijk omgeven door water aan de rivier de Göta älv in Goteborg, Zweden. Het paleisje uit 1818 meet 47m2 en kost 2.350.000 Zweedse kronen. Dat is omgerekend zo’n € 252.500 maar biedingen worden geaccepteerd. Wellicht een fiks bedrag maar dan krijg ik wel die gedroomde originele stenen muur en een heuse marmer-look pilaar in mijn huis. We gaan het niet doen, ik ben veels te blij met mijn huidige huis. Maar dagdromen mag, en dat wordt je wel heel makkelijk gemaakt als je dit soort sites bezoekt.

Heb een fijne week!

*source*Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.