White Box Living houdt van illustraties

White Box Living houdt van illustraties en daarom lichten we graag een paar favoriete illustratoren uit. Hierbij deel #1. Van alle illustratoren hebben we werk in de winkel. Vooral prints en boeken maar ook exclusief werk zoals beschilderd vintage servies, schilderijtjes en originele tekeningen. Update: sinds april 2020 is de winkel gesloten. 


Illustratrice Lotte Keijzer

De in Haarlem wonende illustratrice Lotte Keijzer maakt poëtische kleurrijke illustraties. Stuk voor stuk illustraties om verliefd op te worden. Zelf omschrijft Lotte haar werk als volgt: “Mijn met de hand geschilderde illustraties zijn geïnspireerd op het alledaagse leven maar ook op persoonlijke gevoelens en gedachten. Het kunnen zelfkritische observaties of gewoon herkenbare levenssituaties zijn, die ik in mijn eigen stijl uitbeeld. Ik probeer altijd een beetje humor toe te voegen, omdat ik mezelf nooit te serieus neem.”


LGBTQ-art prints van The Happiness Troupe

Karen en Nienke wonen eveneens in Haarlem en vormen samen The Happiness Troupe en maken LGBTQ-art prints met een twist. Waarom? Karen en Nieke: “Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn favoriete moment kan vieren. Nagenoeg al het werk wordt door onszelf gemaakt en geproduceerd. We houden van een mooie zeefdruk en we zijn niet bang voor een Risograph-printer. Als we hulp nodig hebben bij het produceren kiezen we voor lokale fairtrade-bedrijven die onze waarden delen.” White Box Living heeft divers werk van de dames in huis, bijvoorbeeld de risoprint Doris & Nellie en de zeefdruk Love is Love, zie hierboven. Alle prints worden in een kleine oplage gemaakt.

Monsters van Marvin Corneille

We hebben monsters in de winkel! De glimlachopwekkende monsters van illustrator Marvin Corneille welteverstaan. Marvin laat met gemak de meest alledaagse dingen tot leven komen en voorziet ze van een identiteit. Naast zijn docentschap, illustreert hij er driftig op los. Zo kregen bijvoorbeeld vintage fruitbordjes en het klederdrachtservies van Villeroy&Boch een tweede leven door er monsters bij te tekenen of het fruit letterlijk een gezicht te geven. Het servies kun je bij ons in de winkel kopen, net als onderstaande schilderijtjes.

Illustratie Marvin Corneille

Van hier tot China

Het valt ons op dat bezoekers steeds vaker op zoek zijn naar iets origineels voor in hun huis, als geschenk of als herinnering aan een fijne reis. Zo is er al menige illustratie van ‘onze’ Nederlandse illustratoren naar Duitsland en Engeland verhuisd en ging er onlangs een vintage beschilderd bordje mee in de koffer naar China.



Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.