48 uur in Keulen

Onlangs was ik met mijn lief een weekend in Keulen. Vrijdag heen, aankomst 14:00 uur en zondag rond de klok van 15:00 uur weer terug. Nagenoeg 48 uur in Keulen en wat mij betreft, precies genoeg als de gemiddelde temperatuur 4 graden is. Oké, toegegeven, ik was al vele malen in Keulen dus de obligate bezoeken aan de Dom en het Ludwig museum kon ik deze keer overslaan.

Glas in lood Keulen Foto: Marvin Kolk

Vrijdagmiddag
Genoeg tijd om nog even te shoppen. Laat vooral de Hohe Strasse links liggen. Dit is zeg maar de Kalverstraat in het kwadraat: niet doen. Je doet er beter aan door te lopen naar Rudolfplatz en daar de zijstraten te verkennen. Loop bijvoorbeeld even binnen bij How We Live in de Beethovenstrasse 15. Hier vind je qua woonaccessoires zowat alle designmerken bij elkaar in een ruimte. Ik weet nu in ieder geval dat er definitief een String Pocket boven het bureau komt omdat ze hier elk denkbare variant hadden hangen. Makkelijk kiezen dus.

How We Live Keulen Foto: Marvin Kolk

Zaterdag
Na een goede nacht en dito ontbijt in het Art’otel, toch eerst even van kamer verwisseld omdat onze rainshower door een Duitse dwerg was opgehangen. Volgende stop: Der Flohmarkt am Uni-Center. Een prima rommelmarkt. Ik scoorde een cd van Roger Cicero (Duitse jazz) en een theepot uit de collectie Stonehenge van Wedgwood voor een euro. Hatsikidee! En door… Volgende stop: Flohmarkt an der Pferderennbahn. De eerste van het seizoen en vanwege de koude hadden de verkopers hun boeltje al ingepakt. Jammer! Tijd om zelf ook even te relaxen en op te warmen om daarna naar een heuse avondrommelmarkt te gaan.

Muurschildering Keulen Foto: Marvin Kolk

Nachtkonsum
Kein Bock früh aufzustehen!, heißt es freitags, als wir samstags auf den Flohmarkt wollen. Früh aufstehen am Wochenende – das kann nicht sein! En daarom ga je naar een avondmarkt inclusief live muziek, warmteblazer, Beck’s bier, Fritz Kola, Indische curry, patat en meer van dat lekkers. Allicht is het in de zomeravonden nog fijner als je met je biertje en scores buiten bij de food trucks kan nagenieten. Score: cd van Oscar Peterson, vaas van Thomas (Rosenthal) en een fraaie kandelaar van Kaiser. Ye-ha!

Rijnboulevard Foto: Marvin Kolk

Zondag
Hé, het is zondag, dus uitslapen mag en dat werd ons makkelijk gemaakt omdat je tot 11:00 uur kon ontbijten. Ook prettig: uitchecken vanuit je hotelkamer via de TV. Dus niet beneden in de rij staan terwijl je niets van de minibar hebt gebruikt en eigenlijk alleen maar in de rij staat om je key card in te leveren. Op vele fronten een prima plek om te overnachten als je in Keulen bent. Enig minpuntje is het zwakke wifi-signaal in de kamer.

Theepot MAKK Foto: Marvin Kolk

MAKK
Op zondag ga je in Keulen naar het museum. Wij kozen voor het MAKK, het museum van toegepaste kunst. En wat een fijne keuze was dat! Naast een uitgebreide vaste collectie met gebruiksartikelen daterend uit de 16e eeuw tot het heden is er ruimte voor tijdelijke exposities. In de tentoonstelling over Alessi, The Beauty and the Mastery word je meegenomen in het productieproces. Uitgestald zag je bijvoorbeeld een plaat RVS, de beroemde fluitketel en alle tussenstappen. De uitgebreide collectie van historische en hedendaagse mode is zeker de moeite waard om te bekijken als ook de tentoonstelling Radio Days. Bij de laatste is het kwijlen bij prachtig vormgegeven sound sets van bijvoorbeeld BRAUN.

Alessi MAKK Foto: Marvin Kolk

Na een heerlijke lunch in het café van MAKK en een wandeling over de Rijnboulevard stonden we om 15:00 uur weer bij de auto voor de terugrit naar huis. Om 18:30 uur zat deze huismus nagenietend weer op de bank met een kop oer-Hollandse snert. Ook fijn!

MAKK
LOOK! Fashion Designers from A to Z | De MAKK Collectie > 28 februari 2016
Alessi made in Crusinallo | The beauty and the mastery > 3 april 2016
Radio Days | Tube Radios, Design Classics, Internet Radio > 5 juni 2016

Eten
Restaurant Rheinau, Im Sionstal 2. Voor o.a. Duitse kost met een twist.
Sushi Köln, Leyendeckerstr. 8. Goede kwaliteit sushi.

Rommelmarkten
Check deze link!

Veel plezier in Keulen!5 reacties op “48 uur in Keulen”

  1. Fem schreef:

    Wunderschöne foto’s! Het MARK sla ik even op voor de volgende keer dat ik ‘naar het zuiden’ afzak! (Vanuit Hamburg is alles beneden de Elbe het Zuiden)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.