Logeren bij Vincent van Gogh via Airbnb

Wakker worden in een schilderij? Je moet er wel voor naar Chicago, maar het kan echt, logeren bij Vincent van Gogh. En je boekt de kamer gewoon via Airbnb. Vincent vraagt niet veel voor het gebruik van zijn kamer: “I’m charging $10 for no other reason than that I need to buy paint. However, I will be happy to provide you with tickets to my exhibition at the Art Institute of Chicago.” Hoe cool is dat? Fijne vent die Vincent!

Van Goghs Bedroom Airbnb

Drie versies van zijn slaapkamer
Aanleiding voor dit geweldige initiatief is de tentoonstelling ‘Van Gogh’s Bedrooms’ in het Art Institute of Chicago. De tentoonstelling verenigt drie versies van ‘zijn slaapkamer’ in zijn geliefde gele huis in Arles. In totaal worden er zo’n 36 werken tentoongesteld waaronder schilderijen, tekeningen, geïllustreerde brieven en een selectie boeken. Het schetst een prachtig beeld over van Gogh’s aanhoudende zoektocht naar een thuis.

Van Goghs Bedroom Airbnb
Van Goghs Bedroom Airbnb detail

Eindelijk thuis
Van Goghs leven was kort en hevig. Toen hij op 37-jarige leeftijd stierf had hij inmiddels in 37 verschillende huizen gewoond, in 24 verschillende steden. Meestal als kostganger of als gast, afhankelijk van de gastvrijheid van familie en vrienden.

In 1888 verhuisd Vincent naar het enige huis dat hij daadwerkelijk als een thuis heeft beschouwd, bekend als het gele huis in Arles. Van de vele kamers schildert hij uiteindelijk maar een, de slaapkamer. Maar dat doet hij wel drie keer. Voor het eerst in 1888, als hij het huis betrekt en nog eens twee keer in 1889: een ter vervanging van het eerste schilderij dat waterschade opliep toen zijn huis overstroomde en nog een versie als cadeau voor zijn moeder en zus.

Van Goghs Bedroom Airbnb
la-trb-van-gogh-bedroom-airbnb-20160216

Wil jij graag bij Vincent logeren? Houd dan vooral deze Facebookpagina in de gaten waar beschikbare data worden bekendgemaakt.

Vincent van Gogh – Het is goed om van veel dingen te houden, want daarin ligt kracht.

Bron: Airbnb en Art Institute Chicago

 Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.